Schakel JavaScript in om gebruik te kunnen maken van deze website.
Joint family
Noorland Juristen Menu

Joint family

Een joint family of complex family is de algemene Engelse benaming voor een familie bestaande uit meer dan twee volwassenen. De term kan verwijzen naar een grootfamilie of elke vorm van polygamie. Het wordt vaak gebruikt om te verwijze naar de groepshuwelijksvorm van polygamie.

Bij een joint family leven de gezinnen van de ouders en de kinderen vaak onder een dak. Vaak leven meerdere generaties in een huis. In India is de familie een patriarchale samenleving, waarbij de gezinnen van de zonen vaak in hetzelfde huis blijven wonen. Een derdelijke vorm wordt een Hindu Joint Family (of Hindu undivided family; HUF) genoemd.

In de joint family wordt de werklast verdeeld tussen de leden, hetgeen vaak op onevenwichtige wijze gebeurt. De vrouwen fungeren vaak huisvrouwen en koken voor de hele familie. De patriarch van de familie (vaak het oudste mannelijke lid) geeft de regels aan en bemiddeld bij ruzies. Andere oudere leden van de familie houden zich soms bezig met het babysitten van jonge kinderen wanneer hun moeders moeten werken (wanneer dit toegestaan is door de cultuur en/of religie). Ze zijn ook verantwoordelijk voor het onderwijzen van de jongere kinderen in hun moedertaal, manieren en etiquette.Volg ons op Facebook!