Uitgelichte artikelen

Verhoor en Dwangmiddelen


U mag als verdachte maximaal zes uur worden opgehouden voor verhoor. De tijd van 24.00 uur tot 9.00 telt niet mee. Het verhoor vormt de basisactiviteit van de politie. Zoals eerder gezegd heeft u het recht om te zwijgen en moet de politie u wijzen op uw zwijgrecht.
Toon meer...
Verder is van groot belang dat ook tussentijdse gesprekken, het kletspraatje in de politieauto of tijdens het luchten, kunnen worden gebruikt als bewijs. Ook verklaringen van gesprekken met medegedetineerde kan als bewijs tellen. Zelf het openhartige gesprek met de reclassering kan bewijs opleveren.

Toon volledige pagina

Kantonrechtersformule


De kantonrechtersformule is de richtlijn die is opgesteld door de gezamenlijke kantonrechters in Nederland voor het bepalen van de hoogte van de zogenaamde ontbindingsvergoeding.
Toon meer...
Zowel de werkgever als de werknemer kan de kantonrechter op voet van artikel 685 van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek (BW) verzoeken de tussen hen bestaande arbeidsovereenkomst op grond van gewichtige redenen te ontbinden. Deze gewichtige redenen kunnen bestaan uit dringende redenen (vergelijk het ontslag op staande voet) of veranderingen in de omstandigheden.

Toon volledige pagina